SPF vandrar mot vinst

08 MAJ 2012
Skrivet av :

I början av tisdagens andra halva lyste solen glatt över Älvsbyn, och även över medlemmarna från Sveriges Pensionärsförbund (SPF) som hade kommit till SV Nord för att delta i årets distriktstävling. Tävlingen går ut på att man helt enkelt ska se vilken av Norrbottens alla representerade kommuner som är piggast. Man tar med både hur många det är som deltar och den sammanlagda längden man har vandrat tillsammans. Deltagarna får själv välja hur lång deras sträcka ska vara, så länge den är mellan 1 till 4 kilometer lång, fartgränsen väljer man även den själv. Efter att man har vandrat färdigt plussar man ihop sin längd med de andra deltagarnas. Men det är inte bara i centralorten som man vandrar.

– Vi har deltagare i både Vistträsk och Vidsel som samlas där, berättar Karl-Erik Sjöberg.

Ett år stod föreningen i Älvsbyn som segrare, detta år kom de två laddade vandrarna Gun Hedlund, tillsammans med hunden Wilma, och Lasse Larsson för att ge sitt bidrag till tävlingen och hjälpa till så att Älvsbyn tar hem vinsten i år.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.