Simon förstörde kvällen för Älvsbyn

26 MAJ 2012
Skrivet av :

Älvsbyn – Simon Karlsson 1-3 (1-1).
Det var nämligen unge herr Karlsson i IFK Arvidsjaur som utgjorde den stora skillnaden mellan lagen. Han var ofin nog att, som gäst på Älvåkra, göra bortalagets samtliga tre mål.
 Därmed är Älvsbyn fortfarande poänglösa i årets serie.

– Arvidsjaur spelade smart, berömmer Don Andersson, tränare i ÄIF.
För siffrorna speglar inte riktigt matchbilden. Älvsbyn hade klart mest boll och gjorde kanske sin bästa match för säsongen.

Ändå kunde gästerna ta ledningen på en kontring sedan hemmalaget tappat boll på mittplan. Men när Viktor Lundström kvitterade i den första halvlekens näst sista minut så kändes det som att Älvsbyn var på väg mot sin första trepoängare för året.

Men snabbe Simon Karlsson ville annat. Alla hans mål kom till på likartat sätt. Han sprang helt enkelt ifrån Älvsbyns backar.
– Vi spelade med för rak fyrbackslinje och borde ha tagit större djup. Något vi pratade om under pausen, men ändå gick vi i samma fälla tre gånger, analyserar Don.

Han såg dock positiva detaljer också.
– Grabbarna spelade riktigt bra i stort sett hela matchen utom första kvarten i andra halvlek. Med lite tur hade vi också kunnat ha gjort fler mål.

Marginalerna är nämligen inte på Älvsbyns sida. I matchen mot Arvidsjaur hade ÄIF tre ribbskott och ett stolpskott!
– Med Arvidsjaur är det tvärt om. De har självförtroende och då kommer flytet.

Don är dock inte orolig.
– Poängen kommer att börja trilla in. Det gäller bara att grabbarna inte tappar modet och drabbas av panik.

Joakim Lundqvist hade mycket boll och kämade förtjänstfullt på mittfältet. Men tyvärr ledde ett par av hans felpass till två av Arvidsjaurs snabba omställningar, kontringar och mål.
Kul för alltid hårt arbetande Viktor Lundström att få göra mål.
Duktiga var också talangerna, tvillingarna, Johannes och Jonatan Holmqvist.
Målvakten Tobias Öhlund gjorde också sitt. Målen var han chanslös på. Men han hann även avstyra ett par farliga frilägen.

Bröderna Anders och John Sundman sakandes på grund av avstängning. De behövs om Älvsbyn ska börja klättringen i tabellen.
-Dessutom har vi goda förhoppningar om att få tillbaka Peter Lundberg och David Johansson i spel, säger Don.

Se fler bilder från matchen nedan.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.