Sikfors närmast segern i premiären

13 MAJ 2012
Gustav Bergström i ett av sina frilägen men MSSK:s målvakt, Robert Westerlund, lyckades styra undan bollen.

Sikfors tog en poäng i seriepremiären mot Munksund på Hedens konstgräs i Storfors efter 1-1 (0-1). Det var en poäng med mersmak.
– Vi hade inte behövt skämmas för en seger, tyckte också tränaren Urban Segerlund.

Gustav Bergström och Oskar Öhgren skriker ut sin förtvivlan över ännu en missad målchans.

Sikfors började piggt första kvarten. Sedan tog Munksund över. Strax innan pausvilan kunde också MSSK ta ledning på straff.
I andra halvlek tog Sikfors över spelet helt och dominerade. Men det verkade länge som förgjort. Laget skapade ett flertal målchanser av klass men Munksunds målvakt Robert Westerlund gjorde en del makalösa räddningar.

Här går Oskar Öhgrens starff i mål.

Det behövdes en straff även för Sikfors för att spräcka målnollan. Detta sedan Gustav Bergström fällts bryskt i straffområdet. Oskar Öhgren placerade straffen i mål – även om målvakten Westerlund var på bollen.

Därefter hade Henrik Fahlman ett distansskott i kryssribban! Bollen studsade ribba, stolpe och ut…
– Henrik har en rejäl bössa och den träffen var värd ett bättre öde, tyckte Segerlund.

Erik Norén kommer att bli betydelsefull för Sikfors.

Men det blev en poäng. Sett till andra halvlek så var Sikfors närmast segern.
– En poäng är väl okej med tanke på första halvlek. Men jag tycker att vi skapade vassare chanser, säger Segerlund.

Gustav Bergström blev formligen nedbrottad i den här situationen som även den borde ha gett en straff.

Sikfors saknade en del spelare. Men de som fick förtroendet gjorde det bra. Ett extra plus till Erik Norén som kommer att bli värdefull på mittfältet. Framåt skapade Gustav Bergström mest. Ett extra plus även till Jesper Karlsson i backlinjen.