Sikfors körde över Hemmingsmark med 7-2 – fyra mål av Anton Edström!

22 MAJ 2012

Sikfors bjöd på ett riktigt målkalas hemma på Forsvallens naturgräs i matchen mot Hemmingsmark. Det blev seger med hela 7-2 (3-0). Anton Edström gjorde fyra mål!
– Inget snack om saken. Vi hade kommandot från start, säger tränaren Urban Segerlund.

Sikfors är nog först med att bjuda upp till spel på naturgräs i Piteåtrakten denna säsong. Och hemmaspelarna sprang som kalvar på grönbete.

Hemmingsmark pressades hårt från start och Oskar Ögren angav tonen med två mål. Det andra ett skott från 40 meter!

Innan paus påbörjade även Anton Edström sitt artelleri genom att nicka in Sikfors tredje mål för kvällen.

I början an andra halvlek kunde Hemmingsmark reducera på sraff. Det tände en gnista hos gästerna som under en tiominutersperiod också flyttade upp sitt spel.
– Jag vet inte varför vi föll tillbaka men det kändes ändå stabilt, tycker Segerlund.

När Anton Edström fintade bort sin back och satte 4-1 från nära håll tog också hemmalaget tillbaka sin dominans. Ytterligare två mål (ett på egen straffretur) av Edström plus ett av Samir Faraj gjorde att segersiffrorna så småningom skrevs till 7-2.

Att Hemmingsmark tröstmålade i slutet var av akademisk betydelse.
– Jag tycker faktsiskt att vi stundtals trillade boll rätt bra. Det är positivt, säger Segerlund.

Hemmamålvakten Fredrik Segerlund var chanslös på de båda baklängesmålen. I övrigt gjorde Segerlund det han skulle.

Mittbackarna Henrik Fahlman och Martin Classon var mycket stabila. På mitten dirigerade nestorn Erik Norén tillsammans med Mathias Lidström.

Framåt firade Anton Edström stora triumfer. Bra var även Niklas Keil.