Kändisjury utser Polarbröds pris – Årets Utstickare

04 MAJ 2012
Skrivet av :

Årets vinnare av Utstickarpriset utses av en jury som utstrålar innovation, ansvarsfull samhällsförändring och genuin styrka.
Precis som jurymedlemmarna själva går priset till utstickare. De är modiga människor som går sin egen väg och som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

I år ger brödföretaget Polarbröd ut Utstickarpriset för första gången. I juryn för Utstickarpriset sitter fyra personer som sticker ut för sina insatser. Medlemmarna i juryn för Utstickarpriset är:

Måns Adler, grundare av videotjänsten Bambuser.
Heidi Andersson världsmästar i armbrytning.
Maja Frankel, Skandinavienchef för organisationen Ashoka för socialt entreprenörskap.
Anders Wijkman, klimatdebattör. .

– De här fyra personerna är riktiga utstickare. Vi på Polarbröd ser fram emot att tillsammans med dem utse den allra första vinnaren av Utstickarpriset och på så sätt sätta ribban för priset, säger Karin Bodin, VD på Polarbröd.

Utstickarpriset är ett årligt pris, som ges ut för första gången i år. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med en guldtacka 100 gram Bolidenguld. Årets vinnare koras vid en tillställning i slutet av Polarbröds Utstickarår 2012. I år belönas en vinnare som verkar inom innovation och hållbarhet.

Begreppet utstickare är tätt kopplat till Polarbröds affärsverksamhet och används flitigt i Polarbröds bagerier. Utstickare är en stans som skär ut brödkakor ur degen. Utstickare lämnar ett avtryck i både degen och historien.

2012 har vi på Polarbröd många goda skäl att jubilera. Vi firar en lång rad utstickarår sedan starten 1879. Då kom Johan Nilsson till Älvsbyn för att ge liv till en bagarfamilj och la grunden för en stolthet och ett nytänkande inom bagarkonsten som lever vidare än idag. I år är det också 100 år sedan Johans son Frans Gustav Nilsson öppnade kafé i det lilla bageriet i Älvsbyn och 50 år sedan Gene bageri såg dagens ljus. Polarkakan 40-årsjubilerar, så också bolaget Polarbröd AB. För 25 år sedan blev bageriet i Omne en del av Polarbröd. I 20 år har fransmän kunnat njuta av Polarbröd och i Norge har vi funnits i tio år.  Under åren har Polarbröd hyllats för våra innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås, en annan Polarmetoden; vårt sätt att hålla brödet färskt genom frysning.  Vår kultur att våga sticka ut, vara nytänkande och uthålliga, visa hänsyn och handlingskraft, har fört oss dit vi är idag. Dessa egenskaper ska också bära oss in i framtiden.

Om Polarbröd:
Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 40 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med cirka 400 anställda. 2011 omsatte företaget 801 miljoner kronor och bakade 39 000 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.