Fler platser för fri Internetsurf i Älvsbyn

29 MAJ 2012
Skrivet av :

Antalet platser i Älvsbyn som erbjuder trådlöst internet utökas. 
Tidigare har Älvsby folkhögskola, Älvsbyns gymnasium och kommunen erbjudit gratistjänsten till elever och personal. 
Men nu kommer även biblioteket erbjuda gratis surf, denna gång är det riktat mot medborgare och besökare. Arbetet väntas vara klart under juni månad.
– Det ska vara igång innan semestern börjar, berättar Älvsbyns kommuns IT-chef Crister Lundberg.

Efterfrågan på trådlöst internet har varit stor på biblioteket i Älvsbyn, då många medborgare som kommer förbi för att surfa har med sig antingen en surfplatta eller sin egna bärbara dator.

Även många turister väljer att svänga förbi biblioteket för att använda sig utav de datorer som man kan boka på plats, för att uträtta sina ärenden eller helt enkelt kolla runt på nätet efter olika sevärdheter att besöka under sin semester.

Någon gång under juni kommer biblioteket emellertid att kunna erbjuda gratis trådlöst internet till besökarna, något som personalen ser fram emot, speciellt nu när turisterna snart börjar anlända.
– Därför är det rätt viktigt att vi får igång det innan semestern börjar, säger Maria Thysell bibliotekarie på biblioteket i Älvsbyn.

Ett biljettsystem kommer att inrättas, där besökarna får en biljett av personalen som dom sedan använder för att logga in på de trådlösa nätverket.

Ett till ställe som erbjuder gratis internet är Coop Extra. Coop Norrbotten har sen tidigare under 2012 erbjudit fri Wi-Fi i sina butiker runt om i länet. Mitt under ombyggnationen i mars månad fick Jan-Olof ”Janne” Lindström, chef på Coop i Älvsbyn, ett samtal som gjorde han smått chockerad.
– Vi fick bara veta en dag att det fungerade, berättar Janne, som inte hade någon aning om att gratis Wi-Fi var på ingående.

TEXT; ROBIN NILSSON    FOTO: STERLING NILSSON OCH ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.