Firandet av valborg

01 MAJ 2012
Skrivet av :
Lillstrand

Polisen i länet meddelar nu på morgonen att mellan 18.00–05.30 har 202 händelser inrapporterats till ledningscentralen och 33 personer har frihetsberövats. Det har varit en stökig kväll och natt i länet med mycket fylla och bråk. Polisen har fått ingripa vid flera ungdomsfester i Luleå och Boden där det uppstått bråk med flera fall av misshandel som följd.

Älvsby Ryttar Förening

Men i Älvsbyn var det dock lungt på alla de utannonserade platserna runt Älvsbyn. Vi besökte Älvsby Ryttar Förenings anläggning vid Övra Byn där man redan vid 18 tiden tände årets Majbrasa. 100 talet besökare verkade trivas i det soliga vädret, men den hårda vinden fick många att återvända rätt så snart då brasan inte värmde lika bra.

Älvsby Brasset

Vid Lillstrand samlades hundratals besökare och kanske inte minst våra nyinflyttade Älvsbybor till en musikalisk höjdare med Älvsby Brasset, korvgrillning och braständning. Börje Andersson var en nöjd ledare för Älvsby Brasset som sa. – Ja !

Börje Andersson

De är duktiga men tyvärr är det många av de äldre som nu lämnar gymnasiet så vi får väl börja om på nytt igen nästa år. Tilläggas bör att Älvsby Brasset skall ut på en Sverigeturne med blandannat besök i värmländska Torsby de närmaste veckorna.

Stilstudie i Kubb

Vid Olstorpet Värdshus & Vildmarkscamp startade redan vid 14 tiden en Kubbturnering med 8 fyramannalag med deltagande lag från både norr- och västerbotten. En tävling som gick i seriespel, till semi och finalavgörande vilket ännu vid 17 tiden pågick.

Lotteri i Olstorp

De 60 tal gästerna vid Olstorpet roade sig utöver Kubbtävlingen med aktiviteter som mingel, lotterier, grillning av hamburgare, bakning av Pizza eller att äta en god bit mat inför braständning, bad i badtunna och fortsatt samvaro in mot de sena timmarna.

Mums..Hamburgare

Finalspelet mellan några av de yngre lagen som såg fram mot de fina priserna som stod på spel eller vad sägs om ett presentkort på boende på Olstorpet för 4 pers inkluderande badtunna och bastu.
– Kanske helt FF ! (Föräldrafritt) som en av de yngre uttryckte det hela.

Segrande lag heter ”Gaylords” blir det FF mån tro…
Text och Foto: Sterling Nilsson

Bildextra från Valborgsmässoaftonen i Älvsbyn.

Stilstudie i att träffa Kungen i kubb
Älvsby Brasset fyllde Lillstrand
Älvsby Ryttarförening
Vårtalet i Lillstrand
Att göra upp eld är inte alltid det lättaste, men med lite hjälp går det
Yxa är ett bra hjälpmedel

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.