Erika valde en ny väg i projektarbetet

22 MAJ 2012
Skrivet av :

Eleverna på teknikprogrammet vid gymnasiet i Älvsbyn har som uppgift i årskurs 3 att genomföra ett projektarbete. Inriktningen är valfri så länge det innefattar något som har med teknik att göra. 
Vanligtvis väljer eleverna att bygga ihop en teknisk pryl eller skriva en rapport om någonting inom ämnet – men inte Erika Karlsson. 
Erika valde istället att skapa en musikvideo till Jimmy Eat World:s låt ”Hear You Me”, en musikvideo som hon själv har regisserat och skådespelar i.

– Det var både lätt och svårt, jag visste hur jag ville ha det, berättar Erika om hur det kändes att arbeta både som regissör och skådespelerska.
För drygt ett år sedan började Erika tänka på de framtida projektet som teknikprogrammet måste genomföra på sitt tredje år, hon kom då fram till att hon var sugen på att arbeta med något inom filmvärlden. Men att göra en film kändes inte direkt rätt, istället valde hon att inrikta sig på en musikvideo och byta ut alla repliker mot sångtext.
Efter ett tag var det klart, Erika skulle göra en musikvideo till låten ”Hear You Me”, en låt av de amerikanska rockbandet Jimmy Eat World.
– Så här i efterhand känns det bra, berättar Erika om valet av låten och resultatet av allt arbete.
Till sin hjälp hade Erika en fotograf bakom kameran, och vänner som ställde upp och stöttade henne under produktionen.
– Det har betytt väldigt mycket, utan dom skulle det inte ha gått att genomföra, säger Erika.
Erika vill även rikta ett stort tack till skolan, lärarna och dess handledare som har hjälpt till och stöttat Erika genom resan.
Den 15 maj släpptes videon på Youtube och än så länge har kritiken varit god.
– Jag har fått väldigt positiv kritik om musikvideon, vilket är jätteroligt, berättar Erika.
TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON   FILM: ERIKA KARLSSON

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.