Elever bjöd på vårkonsert

31 MAJ 2012
Skrivet av :
Nu har Älvsbyns kulturskola spelat sina sista för den här terminen. Under tisdagskvällen höll eleverna i kulturskolan sin vårkonsert på Folkets Hus Forum. Konserten fick markera slutet av vårterminen.
– Men vi kommer igen med nya friska krafter, försäkrar läraren Börje Anderson och berättar att många nya elever har sökt in till höststarten.

Ett 100-tal människor dök upp på Forum under tisdagskvällen för att lyssna på kulturskolans elever som sjöng och spelade in våren med varma toner. När besökarna anlände möttes dom av elever som gjorde en sista-minuten övning i foajén tillsammans med stråkläraren Malin Jakobsson. Efteråt öppnades dörrarna till biosalongen och konserten kunde börja.
– Vi har övat och sett fram emot detta i flera veckor, berättade läraren Börje Andersson innan skolans gitarrister fick inviga kvällen med låten ”Lille Katt”, tillsammans med läraren Joel Arvesen.

Blandad repertoar
Genom konsertens gång fick publiken lyssna på bland annat låtarna ”Blåsarnas Blues”, ”Sista Valsen”, ”Per Olsson” och ”Love Me Tender”, medan den unga tvärflöjts-duon spelade låten ”Björnen Sover”, en låt där tjej-duon spelade varannan ton.

Vinterlåten ”Snöflingorna” fanns även den med på låtlistan, som dagen till ära spelades under namnet ”Solstrålarna”, då det föll mer i temats smak. Även internationell filmmusik fanns med på repertoaren. En låt från storfilmen ”Schindler’s List” genomfördes på cello medan den indiska filmlåten ”Mann” gick i fioltoner. Jazziga toner strömmade även dom ut bland publiken, låten ”Tuxedo Junction” framfördes av ”CoolBoy” som lirade med sin saxofon, iförd svart klädsel och matchande hatt.

Men det var inte bara instrumentala toner som fyllde biosalongen, det bjöds även på ett och annat sångnummer. Bland annat fick man höra låtarna ”The Climb”, ”Skyscraper” och ”Play That Funky Music”. Sedan fick även publiken vara med och sjunga. När ”Idas Sommarvisa” skulle genomföras fick publiken visa vad dom gick för.

Men allt som har en början måste även ha ett slut. Efter att kvällens sista låt spelats färdigt begav sig publiken och musikanterna hemåt och tystnaden fyllde biografen än en gång.

Se fler bilder nedan:

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.