Älvsbyhus främjar välgörande ändamål och samarbetar med Rädda Barnen

02 MAJ 2012
Skrivet av :

Utbildning är mer än att bara lära sig läsa och skriva. Miljontals barn saknar tryggheten det innebär att gå i skola. Älvsbyhus stödjer Rädda Barnens satsningar på utbildning. 

Bakgrund: 
Under 2011 genomförde Älvsbyhus en lyckad auktion vid fabriken i Älvsbyn, där överblivet sekunda och material auktionerades ut. Arrangemanget genomfördes i samverkan med Lions och hela intäkten donerades till Lions cancerforskningsfond vid Umeå Universitetssjukhus.
Dessutom deltog Älvsbyhus i Rosa Bandet-kampanjen och stöttade forskning om bröstcancer.

Det började med en lyckad auktion där hela intäkten donerades
till Lions Cancerforskningsfond. På bildens syns Knuth Sjöberg,
Lions Cancerfond i Umeå, Kent Johansson VD för Älvsbyhus,
och Sara Risberg, Älvsby Lions President.

Nytt steg:
Detta kändes rätt och bra för Älvsbyhus. Ledningen har därför tagit ytterligare ett steg och beslutat att under 2012 samarbeta med Rädda Barnen i Sverige, Finland och Norge. Våra medel avsätts till utbildning för barn i katastrofhärjade områden. Vi är övertygade om att detta är uppskattat av våra kunder, men även av våra medarbetare, entreprenörer och samarbetspartners.

– Detta känns som ett steg i helt rätt riktning för oss, säger Älvsbyhus VD Kent Johansson. Vi värnar om familjer och deras hem, så valet av Rädda Barnen föll sig helt naturligt för oss. Det är en trygg och bra organisation med goda värderingar och de har dessutom verksamhet i våra tre länder Sverige, Finland och Norge. Framförallt känns det rätt i själ och hjärta.

– Vi på Rädda Barnen är glada och stolta över det engagemang som Älvsbyhus visar. Utbildning handlar om så mycket mer än att kunna skriva, räkna och läsa. Det är grunden i varje demokratiskt samhälle och är avgörande för ett lands stabilitet och utveckling. Samarbetet mellan Rädda Barnen och Älvsbyhus blir en del i detta samhällsbyggande men samtidigt livsavgörande för de många barn som får möjligheten till en bättre framtid” säger Jonas Olsson, Key Account Manager på Rädda Barnen Sverige.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.