Älvsbyn kontrollerade bortamatchen mot Alterdalen i 70 minuter.
Sedan tog orken slut och det blev en förarglig uddamålsförlust med 1-2 (1-0).
Dessutom hade inte Älvsbyn domsluten på sin sida.
– Nu måste vi ta poäng i nästa match, säger Don Andersson, tränare.

Insatsen mot Alterdalen var dock ett klart fall framåt för Älvsbyn jämfört med premiärmatchen mot Munksund.
Första halvlek var det de grön-vita som höll i taktpinnen.
Älvsbyn tog också ledningen med 1-0 genom Mitko Kabakchiev på nick efter ett väl avvägt inlägg av Jocke Lundqvist.
– Ett riktigt snyggt mål, berömmer Don.

Innan dess hade Älvsbyn haft ett skott i ribban av Johan Grönlund och ett friläge genom Johan Stenvall.

Mitko Kabakchiev gjorde Älvsbyns mål och hade bud på fler.

Efter pausvilan började dock älvsbyspelarna att tröttna. Men det saknades inte chanser. Bland annat sprang sig Mitko Kabakchiev till ett par farliga lägen som kunnat resultera i mål.
– Om vi fått 2-0 hade matchen slutat annorlunda, tror Don som på grund av trötta spelare blev tvungen till byten bland annat av lagets båda innermittfältare.

I den 73:e matchminuten kvitterade Alterdalen genom Johan Fahlman på straff. En tveksam sådan, enligt Don.
– Domaren menade att en av våra spelare gjorde sig skyldig till fasthållning. Men jag tyckte det var hårt dömt.

Alterdalen fick ytterligare en straff efter en lika tveksam situation där målvakten Tobias Öhlund ansågs ha tryckt ner en av Alterdalens spelare. Men den straffen missade hemmalaget.

På en hörna i andra halvlek blev Älvsbyns back nedtryckt i straffområdet. Då ville ÄIF-spelarna ha straff. Men denna gång valde domaren Ulf Fahlman att fria. Marginalerna var inte på Älvsbyns sida.

Matchvinnare för Alterdalen blev Jens Hedström i den 78 minuten. Hemmalaget kontrade och Hedström kom i ett friläge och satte bollen högt bakom Tobias Öhlund.
– Då gjorde vi inte vårt hemjobb ordentligt, tycker Don.

Till råga på allt drabbades Älvsbyn även av en utvisning när Joakim Lundqvist drog på sig sitt andra gula kort i den 81 minuten.
– Båda hans gula kort var 50/50-situationer och kändes inte helt klockrena, anser Don.

Älvsbyn saknade en del viktiga pjäser. Olle Sundqvist kunde inte medverka. Han gjorde tentor i Umeå.
John Sundman var avstängd efter sin utvisning i premiärmatchen.
– Vi måste ha alla gubbar på plats. Dessutom skulle vi behöva förbättra konditionen på många ben och fötter. Undrar om det finns att köpa på ICA? skämtar Don.

I Olle Sundqvists frånvaro fick Anders Sundman kliva ner som mittback, en roll han klarade med beröm godkänt. Viktor Lundström arbetade som vanligt hårt på mittfältet.

Målvakten Tobias Öhlund var också överraskande bra med tanke på att han inte tränat speciellt mycket.