Svartvitt lockade unga till vernissage

17 APR 2012
Skrivet av :

Vid 12-tiden på tisdagen öppnade Galleri K dörrarna för ännu en vernissage. Denna gång var det de tre lokala talangerna Madelene Westbom, Rikard Ölund och Simon Hedman som fick äran att hänga ut sina verk för allmänheten att beskåda. Temat för utställningen var ”svartvitt” och väggarna pryddes utav naturmålningar, kattmålningar och serieteckningar. – Se vad man kan göra med penna och papper, sa Monica Johansson kultursamordnare på Älvsby folkhögskola.

På tisdagseftermiddagen fylldes Älvsbyns senaste tillskott i kulturvärlden, Galleri K, än en gång. Den här gången var det Madelene Westbom, Rikard Ölund och Simon Hedman som lockade folket med sina svartvita målningar. Både ungt och vuxet besökte lokalen, men största delen av besökarna utgjordes av förskoleelever från Bäckskolan.

Förskoleelever sökte kultur

Bäckskolans förskoleelever har tidigare själva anordnat en vernissage, efter det ville dom gå och kolla på en riktig utställning. Hela lokalen fylldes av intresserade barn som fascinerades av dom upphängda verken. – Roligt att det kom barn. Utan dom skulle det eka här inne, sa konstnären Rikard Ölund efter genomförd utställning.

Fans

En som lyckades skrapa ihop en fanbas var serietecknaren Simon Hedman, som fick till den största delen av tiden sitta framför ritblocket och rita önskemål som barnen hade. Bland annat önskade man få se den onda General Grievous från Star Wars och seriehjälten Batman. Konstnärinnan och lärarinnan Madelene Westbom fanns även hon på plats en kortare stund. Hennes målningar var kattinspirerade och som modell fick hennes egen katt posera, förutom lodjuret förstås.

Fick sälja en tavla

Rikard Ölund och Monika Johansson i samspråk

Arvidsträsksonen Rikard Ölund ställde ut tavlor inspirerade av sina vistelser ute i naturen, en av tavlorna ritade han efter en vistelse i Ballekjaure ifjol. Men det var inte den tavlan som fokuset fastnade på. Rickard gjorde sig ett klipp och sålde en av sina vintermålningar.
– Jävligt roligt att få sälja, berättade en stolt Rikard.

Den sålda tavlan

För dom som missade vernissagen kommer lokalen att vara öppen för beskådare mellan 08:00 – 15:00 enda fram till den 27 april. I andra halvan av maj kommer nästa vernissage att äga rum i Galleri K, denna gång kommer det att vara miljötema.

Text och Foto Robin Nilsson

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.