Svartvitt förbereder inför vernissage

14 APR 2012
Skrivet av :
Fundersamt övervägande

På tisdag den 17:e kommer nästa vernissage att äga rum i den nya lokalen Galleri K på Älvsby folkhögskola. De lokala unga förmågorna Madelene Westbom, Rikard Ölund och Simon Hedman kommer att ställa ut sina verk för allmänheten att beskåda mellan 17-27 april.

Rikard Ölund

Från början var det tänkt att enbart Madelene själv skulle ställa ut, men då man märkte att det behövdes fler verk att hänga upp kontaktade Monica Johansson de två unga killarna Rikard och Simon för att höra om dom var sugna på att vara med på ett hörn, vilket dom båda var positiva till.

– Det är en väldigt spontan utställning, säger Rikard Ölund.

Simon Hedman

Under fredagseftermiddagen fanns de två grabbarna i gallerian för att gå igenom bilderna och förbereda inför den stora dagen. Ritblocket fanns nära till hands ifall dom tyckte att det behövdes fler verk. Madelene Westbom jobbade fortfarande hemma med de sista detaljerna.

En liten förtitt

Temat för utställningen är ”Svartvitt”. Man kommer bland annat att få beskåda Rikards naturmålningar, som han skapat efter egna naturupplevelser, och Simons seriemålningar, som är influerat av den japanska manga världen.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.