SPF Pärlan Hårdsatsar på friskvård

28 APR 2012
Skrivet av :
Fr.v. Linda Lidman, Inger Boström, Per Nilsson, Karl-Erik Sjöberg och Inger Lundberg.

Ett antal medlemmar från SPF (Sveriges Pensionärsförbund) avdelning Pärlan i Älvsbyn genomförde under fredagen ett studiebesök på träningscentrat Actic på Badhuset i Älvsbyn.

Dagens träningsredskap har många möjligheter.

Detta efter en promenad längs Hälsans stig, med återträff på Badhuset, där man under ledning av instruktören Linda Lidman på Actic fick en informativ förevisning av vad anläggningen har att erbjuda för typ av träning och individuella träningsprogram för deras äldre aktiva pensionärer.

Karl-Erik Sjöberg och Per Nilsson provar glatt redskapen.

Karl-Erik Sjöberg som ingår i SPF Pärlans styrelse och dess friskvårdskommiten, var mån om att hitta enkelheten i att träna, samt att under hösten 2012 kunna utöka friskvårdsprogrammet i föreningen till att även innefatta styrketräning för de som så  önskar.

Linda Lidman förevisar roddmaskin för Per Nilsson.

Per Nilsson ordförande för SPF Pärlan, berättade att det är ett gedigert arbete bara att finna aktiviteter för dagens pensionärer, som bara blir fler, äldre, aktivare och friskare.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.