Old Town Gospel på besök

29 APR 2012
Skrivet av :

Dirigenten och pianisten Lennart Johansson och kören Old Town Gospel gjorde ett stopp i Älvsbyn under lördagskvällen, närmare bestämt i EFS kyrka. Kören från Luleå, som har turnerat i bland annat delstaterna Minnesota och Wisconsin i USA samt delar utav Sverige, startades den 9 november 1997 och består i dagsläget utav 34 medlemmar.

Ungefär 10 konserter görs per år och den 28 april gjordes ett framträdande i just Älvsbyn, dock ej med alla medlemmar närvarande.
– Det är ganska många som är borta och sjuka. Men det är lika roligt att sjunga för det, säger Lennart.

Ett 60-tal personer kom till kyrkan för att lyssna på kören under lördagskvällen. Gruppen bjöd på låtar som ”Alfa Omega”, ”No more night” och Elton Johns ”If the river can bend”.
Många rejäla och vackra toner sjöngs under kvällens framträdande, även publiken fick delta och sjunga med i låten ”I himmelen”.

Kören kommer att bege sig på turné västerut mellan 21 juni och 2 juli, destinationen kommer då än en gång att vara USA. Där kommer de att genomföra uppträdanden i Minnesota, New York och New Haven.

Efter genomfört uppträdande hade besökarna chans att köpa körens hembakta bullar och bröd, och på så sätt stödja deras framtida resa. Gruppen fick även kvällens kollekt som ett bidrag från EFS.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.