Naturfilmskväll i Granträsk Byagård

16 APR 2012
Skrivet av :
Den samlade naturälskarskaran

För en tid sedan var det filmdags i Granträsk Byagård.Byaföreningen hade tillsammans med ABF Norr Älvsbyn bjudit in Karl-Gustaf (Kalle) Hedberg från Boden att visa två av sina naturfilmer.
Karl-Gustaf Hedberg berättar om sin kärlek till naturen före filmvisningen

Karl-Gustaf Hedberg berättar om sin kärlek till naturen före filmvisningen

Den ena filmen heter ”Tillbaka till mina barndomsmarker” och visar natur och djur från Haradsområdet. Vi fick se Tjäderspel, orrspel, ugglor, svanar och mycket annat av en härlig natur med utgångspunkt från Kalles skogskoja i sin barndoms marker.Den andra filmen heter ”På tröskel till Sarek” och visar hur det ser ut i Laitauredeltat eller mera populärt kallat Rapadalsdeltat. Från information om hur
mycket slam som varje år forslas ner från Sarek till ståtliga älgar och björnspår samt utsikten från den mäktiga Skierffeklippan.

Ann-Sofi Viklund basar i köket för att förplägnaden till pausen blir god

I båda filmerna framhåller Kalle sin åsikt att vi borde återgå mera till naturen och vistas mindre i köpcentra. Vi har ett speciellt ansvar att lära våra barn att uppskatta naturen och läras sig om djurlivet, anser han. Kalle berättade också att han håller på med en ny film där björn förekommer i olika situationer.

Fanny Viklund sätter pålägg på smörgåsarna

I pausen mellan filmerna sålde Byaföreningen kaffe/te och smörgås + godbit som alla lät sig väl smaka av. Barnen fick saft. De kom ungefär 50 personer till denna mycket trevliga kvällsföreställning, de flesta var bybor men några var naturälskare ”utifrån”.

Text och Foto: Göran Lundström/Granträsk Byaförening

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.