Lyckad premiär för eleverna

03 APR 2012
Skrivet av :

Eleverna i teaterprojektet Stjärnskott har gjort det igen. Över 100 personer kom under premiärkvällen på tisdagen till Folkets Hus Forum för att titta på årets produktion av Romeo & Julia.

I drygt en veckas tid har elever och lärare arbetat med projektet på Forum, och efter lyckad föreställning på tisdagskvällen kunde dom pusta ut. – Den var mycket bättre än förra årets föreställning. Den var rolig, tyckte fjolårets deltagare Evelina Viklund, Emma Andersson och Julia Knuts.

Romeo & Julia är en tragisk pjäs skriven av författaren William Shakespeare i slutet av 1500-talet. I handlingen får man följa kärleken mellan de unga paret Romeo från familjen Montague och Julia från familjen Capulet. Men då de båda familjerna ligger i fejd med varandra är deras kärlek förbjuden.
Trots det försöker paret ändå att vara tillsammans i hemlighet och träffas i smyg, då dom ej kan förkasta kärleken till varandra. Men segrar verkligen kärleken i slutet? Tyvärr inte i denna kärlekssaga. Allting går snett och ett sorgligt slut är oundvikligt, trots att pjäsen är full av komedi.

Att föreställning blev lyckad går ej att förneka. Ensemblen fick med sig publiken under de båda akterna. Humorn lockade till många skratt, medan sången och dansen fick många att brista ut i applåder. En av danserna som gick hem hos publiken var Abdalla ”Romeo” Hassans solodans till låten ”Isn’t she lovely”, som han förövrigt också sjöng. Även den yngre publiken följde showen med spänning, speciellt i dödsscenerna.

– Är hon död, frågar en liten flicka i publiken när Julia ligger livlös på sängen. Och inte långt efter henne tar Romeo sitt liv, varpå den unga flickan fortsätter: – Jaha, nu är han också död, något som resulterar i att publiken inte kan hålla sig för skratt.

Anna-Lena Staaf

Både nya och återkommande besökare dök upp under kvällen. En utav de återkommande var regissören Tommy Bergs bättre hälft, samt en av teaterprojektets största supportrar, Anna-Lena Staaf som har följt med sedan teaterprojektets start 1993. Hon har i dagsläget sett 18 av 19 föreställningar sen starten.
Men det är inte bara Anna-Lena som är ett troget TP fan, Bettan Lindgren, som har sett alla 19 föreställningar, fanns också närvarande även detta år för att titta på elevernas produktion.
– Det är alltid lika kul. Det bästa är att se sammanhållningen mellan lärare och elever, berättar hon.

Tidigare under dagen hade ungdomarna spelat för grundskolans elever. Imorgon kommer två föreställningar till att äga rum, en för Älvsbyns gymnasium och Vidselskolan samt en sista för allmänheten.

Utbildningsradions team på plats

Utbildningsradio (UR) fanns även med på föreställningen, dock ej på scenen utan nedanför för att filma den. Anledningen till att UR fanns på plats är för att dom under ett par månaders tid kommer att följa Älvåkraskolan och dess verksamhet.

Text: Robin Nilsson  Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.