Fyra Älvsbygymnaster till Barentskampen

22 APR 2012
Skrivet av :

Närmare 100 gymnaster från Arvidsjaur, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn var anmälda då UDM och DM genomfördes på Älvsbyvärken på lördagen.

Linnea Åberg

För Älvsbygymnasterna del blev det storslam i damernas DM där Linnea Åberg vann, följd av Anna Nilsson, Jenny Knuts, Elin Bergvall och Cajsa Granström.

Linnea Åberg

Resultat i DM innebär att Linnea, Anna, Jenny och Elin tillsammans med Kajsa Sundqvist från Lulegymnasterna blev uttagna av den Tekniska Kommittén i Kvinnlig Artistisk Gymnastik inom Gymnastik Förbundet Norr att representera Sverige i Barentskampen den i Finländska Rovaniemi den 5 maj.

I herrarnas DM var det en väldigt ung segrande trio med segraren Marcus Stenberg från Lulegymnasterna, Jakob Beland, Polcirkelgymnasterna, Jokkmokk som tvåa och Emil Espling Lulegymnasterna på tredje plats.

Flickorna tävlade i de fyra redskapen hopp, barr, bom och fristående enligt de Svenska Stegserierna, steg 1-4. Pojkarna tävlade på sex redskap fristående, bygel, ringar, hopp, barr och räck enl RM-serier
från Riksprogrammet.

Denna tävlingsdag i Älvsbyvärken lokaler präglades av många tävlanden och anhöriga där stämningen var på topp på många sätt.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Bildextra

Resultat

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.