Fyra Älvsbygymnaster till Barentskampen

22 APR 2012
Skrivet av :

Närmare 100 gymnaster från Arvidsjaur, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn var anmälda då UDM och DM genomfördes på Älvsbyvärken på lördagen.

Linnea Åberg

För Älvsbygymnasterna del blev det storslam i damernas DM där Linnea Åberg vann, följd av Anna Nilsson, Jenny Knuts, Elin Bergvall och Cajsa Granström.

Linnea Åberg

Resultat i DM innebär att Linnea, Anna, Jenny och Elin tillsammans med Kajsa Sundqvist från Lulegymnasterna blev uttagna av den Tekniska Kommittén i Kvinnlig Artistisk Gymnastik inom Gymnastik Förbundet Norr att representera Sverige i Barentskampen den i Finländska Rovaniemi den 5 maj.

I herrarnas DM var det en väldigt ung segrande trio med segraren Marcus Stenberg från Lulegymnasterna, Jakob Beland, Polcirkelgymnasterna, Jokkmokk som tvåa och Emil Espling Lulegymnasterna på tredje plats.

Flickorna tävlade i de fyra redskapen hopp, barr, bom och fristående enligt de Svenska Stegserierna, steg 1-4. Pojkarna tävlade på sex redskap fristående, bygel, ringar, hopp, barr och räck enl RM-serier
från Riksprogrammet.

Denna tävlingsdag i Älvsbyvärken lokaler präglades av många tävlanden och anhöriga där stämningen var på topp på många sätt.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Bildextra

Resultat

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.