Fullspäckat schema inför Påsken

03 APR 2012
Skrivet av :
Bild från förra påskens korsvandring i Älvsbyn.

En fullspäckad Påsk kommer att pågå under nästa vecka i Älvsbyn. Redan på onsdag börjar den med en Passionsgudstjänst i EFS’ kyrka i Vidsel tillsammans med Anna-Karin Thorngren Bergman.

På Långfredag kommer den traditionella Korsvägsvandringen att gå av stapeln klockan 12:15. Korsvägsvandringen är en gammal tradition där man går genom byn bärande ett stort kors samtidigt som man läser olika texter ur bibeln. Anledningen till att man anordnar ett sådant arrangemang är för att tillsammans påminnas om Jesus sista timmar på jorden innan han dog, samtidigt som man påminns om Påskens innebörd.
-Det är en gammal sed som har funnits i Sverige, berättar kyrkoherden Tomas Lång och lägger till att den var aktiv mycket förr i tiden men fick sedan ett avbrott, tills idag när dom nyanlända svenskarna nystartade den.

Tomas Lång, kyrkoherde i Älvsby Församling.

Påskhelgen är full av gudstjänster och mässor som kommer att äga rum i både Älvsbyns olika kyrkor och Vidsels kyrka. Men på Påskdagen kommer en gemensam gudstjänst att äga rum i Filadelfias kyrka tillsammans med Älvsby kyrka, EFS, Korskyrkan och Filadelfia.

Mer information och tider kommer att publicera i nästa veckas Älvsbybygdens annonsblad.

TEXT: ROBIN NILSSON  ARKIVFOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.