Bilbrand och Oljeutsläpp samtidigt

08 APR 2012
Skrivet av :

Larmet kom 1302 om en bilbrand längs Rv 94 mellan Vernerslund och Tjärnbacken ca 5 km från Älvsbyn mot Luleå. Det var en bil som stod mitt i körfältet in mot Älvsbyn som brann våldsamt.

Några minuter före hadde ett larm om ett oljeutsläpp vid Nystrand 9 km norr om Älvsbyn inkommit.
Utlarmad styrka delade på sig och for på de två larmen.

Bilen på Rv 94 släcks snabbt och ett utbränt skal vittnar om vad som hänt. Ingen förare eller annan ansvarig fanns kvar på platsen, men enligt polisen så har en polispatrull lagt beslag på bilens nycklar vid 05.45 tiden då den varit dikeskörd och endast berusade personer funnits runt den.

En polisanmälan om skadegörelse är upprättad. Ingen är gripen eller misstänkt för brottet i nuläget.

I Nystrand jobbade brandmannen David Berg med att lägga ut oljeabsorberingsmedel på de större delarna av oljespillet som hamnat på vägen på en sträca av 200-300 meter. Detta efter att en skördare (Skogsmaskin) fått ett slangbrott under sin färd på vägen. På Trafikverkets webbplats “Läget i trafiken” varnar man även för detta oljespill som liten påverkan fram till 21 tiden i kväll för trafiken

Text och Foto: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.