Tre guldmedaljer till Älvsbyn i skidorientering

26 MAR 2012
Emma Bergström tog brons och Ulrik Nordberg guld vid
Junio-SM i Boden.

Under förra veckan visade folkhögskolans elever i skidorientering var skåpet skulle stå. Hela tre guldmedaljer och två bronsmedaljer lyckades truppen kamma hem under Junior SM-tävlingarna i Boden. Sprintloppet gällde både som SM och Världscup!
Juniorvärldsmästaren Jonas Larsson kämpade sig fram till en guldmedalj i H18 loppet. Likadant hände för Ulrik Nordberg i H20 loppet, där han knäckte den tidigare juniorvärldsmästaren Andreas Holmberg från Mora.
– Det känns ju alltid bra att hitta flytet. Åka fort och känna sig säker, sa Ulrik om sitt lopp.
Joar Svartholm tävlade också i klassen H20, där slutade han på en nobel tredjeplats och blev belönad med brons.
Det sista guldet knep Evelina Wickbom som tog hem segern i D18, något som resulterade i att eleverna på Älvsbyns folkhögskola hade tagit tre guldmedaljer av fyra.
Även Emma Bergström var medaljsugen. Lördagens tävling började dåligt på första varvet, men andra varvet ryckte hon upp sig och kammade hem ett brons.

Det blev ytterligare en medalj då Joar Svartholm åkte in på bronsplats i H20.

Men det var inte bara medaljer som gav rubriker, den 24 årige killen Daniel Nordebo körde ett av sina bästa lopp under sprinterloppet, där han slutade som femma. Medalj eller ej, en glad kille korsade mållinjen. Nordebo slutade nämligen som sjua på den pågående Världscupen som tog plats samtidigt som SM. Samma lopp gav honom två fina placeringar, då SM-loppet och VC-loppet var hopslagna.
I veckan beger sig folkhögskolans elever på träningsläger i Turkiet.
TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON