Rebecka Törnqvist och Norbotten Big Band spelar på Forum

07 MAR 2012
Skrivet av :

Rösten är varm och rökig. Samtidigt sval och klar. Utländska tidningar har kallat Rebecka Törnqvist Sveriges bästa jazzsångerska, trots att hon bara har gett ut ett renodlat album med jazzlåtar. Nu sluts cirkeln tillsammans med Norrbotten Big Band som hon uppträder med i Forum den 9 mars klockan 19:00.

Hon gick från jazzen till popen, men titeln jazzsångerska har följt henne genom karriären och standardrepertoaren har hela tiden funnits nedpackad i bagaget. Rebecka Törnqvists stora genombrott kom direkt med debutalbumet A night like this (1993) och uppföljaren Good thing. På de jazzdoftande skivorna medverkade bland andra Esbjörn Svensson, Peter Asplund och Per ”Texas” Johansson. Efter jazzplattan The Stockholm Kaza session, hade Rebecka växt ur etiketten och under de snart tjugo åren sedan de första framgångarna som musiker har hennes egna kompositioner utvecklats mot mer avskalad pop.

Biljetter kan köpas på biblioteket och i kassan före konserten. Biljettpris: 120 :-. Arrangörer: Fritid & Kultur och Norrbottensmusiken.


Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.