Profilen som Enträget lämnar spår efter sig

07 MAR 2012
Skrivet av :

Karl-Erik Sjöberg 75 år har arbetat som planeringsingenjör åt Älvsby kommun och är numera pensionär sedan många år, men fortfarande mycket aktiv inom kultur och föreningslivet i Älvsbyn. Orienteringsporten står högt upp på listan där han själv fortfarande är aktiv och har exempelvis deltagit 34 gånger i O-Ringen/Femdagars.

Han har även varit med om att starta en hel del tävlingar och aktiviteter kring orienteringsporten under de 60 år som han hållit på, ett av de mera kända inovationerna är trimorienteringen Naturpasset som han var med att ta till Norrbotten.

För en tid sedan fick Älvsby Just Nu ett tips från en fd Älvsbybo som bott och jobbat i södra Sverige under ett tiotal år, som fått en förfrågan om han kände till Karl-Erik Sjöberg i samband med att han flyttat till Hedemora och besökte en loge för första gången efter sin flytt.

Det gick ju inte att förneka att han inte kände till Karl-Erik Sjöberg som en känd profil inom Kommunen men även inom Orienteringssporten i Älvsbyn.

Tydligen hadde Karl-Erik varit med att starta upp en orienteringstävling i Avesta, som fortfarande genomförs. Vilket även visar sig stämma då Karl-Erik för Norrbottens Kuriren berättat att han varit hedersgäst vid tävlingens 25 år jubileum i Avesta där han även jobbat i ett tiotal år och har mång kontakter kvar.

I dag så finner vi Karl-Erik Sjöberg på många platser inom Älvsbyns Kultur och föreningsliv, men även i byggnadsnämnden där hans tidigare arbetat som planeringsingenjör inom Kommunen gör sig påmind i beslutsprocessen.

Att uppleva, inspireras och utveckla är Karl-Erik paroll, där inte minst resandet runt världen till över 70 länder vittnar om att denne ”old boys” är en levande GPS som hittar över allt med eller utan karta, men inte minst lämnar en hel del spår efter sig som sin moderna efterföljare.

Text: Sterling Nilsson
Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.