Pimplare intog Grisholmen

24 MAR 2012
Skrivet av :

Granträsk Byaförening genomförde under lördagen en pimpeltävling på Granträskets is intill den så kallade Grisholmen. Dryga 90 fiskekort såldes inför tävlingen som lockade mången fler än de som bara fiskade. Det soliga och varma vädret under morgonen fick nog en och annan att söka sig ut till tävlingen.

Hela familjer kom med skoter, bil eller gåendes ut till Grisholmen i Granträsket där start och mål var förlagd för den två timmar långa tävlingen.

Från arrangörsföreningens sida var man nöjd med uppslutningen som blev betydligt bättre än förväntat med 94 sålda fiskekort. Massor med hamburgar och fikagäster drygade ut föreningskassan över förväntan.

Även årets prisbord var en bidragande del av intresset. Penningpriser till 1:an, 2:an och 3:an samt 50 utlottningspriser.

Fr.v Lars Nyman 3:a, Garli 1:a och Birgitta Wiklund 2:a.

Totalt drogs det upp 115 fiskar, segraren tog upp 21 fiskar, tvåan 12 fiskar och 3:an 9 fiskar, och kunde glatt visa upp sina vinster.

Fakta:
– Grisholmen har fått sitt namn av att en bonde under 1950 talet rodde ut sina grisar till holmen i Granträsket. De simmade dock i land igen, varför turena till holmen blev många och holmens namn myntades.
– Det var det totala antalet fiskar som gav segern inte vikten.
– Tävlingen har förr om åren lockat mellan 20-30 fiskare.
– Väder +3 grader och molnigt.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Bilder

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.