Karin – näst mäktigast inom livsmedelsbranschen

10 MAR 2012
Skrivet av :

Karin Bodin, vd för Polarbröd är hyllad som andra mäktigaste kvinna i livsmedelsbranschen 2012, efter Magdalena Gerger, vd på Systembolaget.

Detta fastslogs då tidningen Veckans Affärer inför internationella kvinnodagen publicerade sin lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. 

Fyra kriterier bedömdes: position, ekonomiskt ansvar, karriärspotential samt branschens framtidsutsikter.

På den totala listan placerar sig Karin Bodin på plats nummer 90, med motivering:

”Tillhör den femte generationen som leder det norrländska familjeföretaget och landets tredje största producent av matbröd. Närmare 40 000 ton bröd bakas i de tre bagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.”

Andra representanter från livsmedelsbranschen på listan är Marie Nygren, vice vd Systembolaget på plats 97, Isabelle Ducellier, vd Pernod Ricard Sverige på plats 104 samt Gunilla Rittgård,vd Fazer Food Service på plats 109. Överst på den totala listan över näringslivets mäktigaste kvinnor placerar sig Susanna Campbell, tillträdande koncernchef på börsbolaget Ratos.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.