Kalender inbringade 18 120 kronor till cancerforskning

05 MAR 2012
Skrivet av :

Försäljningen av Kraft & Hälsas Kalender resulterade i 18 120 kronor till Cancerforskningsfonden i Norrland!
– Vi är mycket glada över detta! hälsar Kristoffer Hortlund.

Gymmet Kraft och Hälsa startades för drygt ett år sedan. Satsningen har varit mycket uppskattad bland älvsbyborna. Men bakom de företagsmässiga framgångarna döljer sig en annan verklighet på ett personlig plan.
Först fick Irene, Kristoffers mamma som han driver gymemt tillsammans med, chockbeskedet att hon hade cancer. Strax därefter fick Kristoffers svärfar, som ofta hjälpte till i gymmet, diagnosen att han hade samma sjukdom.
– Ett tag var det sjukdomar till höger och vänster. En mycket jobbig tid för oss alla, berättar Kristoffer.

På Irene lyckades behandlingen. Kristoffers svärfar dog däremot efter en kort tids sjukdom.
Därför ville Kristoffer och Irene, tillsammans med älvsbyborna, göra någonting för att hjälpa cancerforskningen i Umeå. Detta skedde i form av en kalender, med lite humoristisk touche, där all behållning går till Cancerforskningsfonden i Norrland.

Att främja cancerforskningen är en god sak som kan gynna oss alla – kanske tidigare än vi i dag tror.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.