Dockteater för dom små med Margareta och Udo

05 MAR 2012
Skrivet av :

Lördagens stora fråga löd: Vem kan pussa Kasper? Vid 12-tiden under lördagen fick barnen i Älvsbyn vara med om något lite mer udda, dockteater i Gårdings skyltfönster. Det var den före detta förskolelärarinnan Margareta Offermann och maken Udo Offermann från Chapp-Å-Clack Teatern som kom för att berätta historien om Kasper och hans vänner. 


Det hela började när Grodan blev jagad av den onda Häxan. Häxan ville göra om Grodan till en hamburgare för att hon gillade att göra om alla djuren till mat. Men så kom Kasper tillsammans med sin hund Bello och fick idén om att hänga ett alarm i träden som varnar djuren när häxan kommer. Men tyvärr så går allting snett och Häxan förtrollar Kasper så att han somnar, och det enda som kan väcka honom är en puss.

En prins kommer till undsättning i tron om att det är en vacker prinsessa som har blivit förtrollad. Men ack å ve, det är ju inte en prinsessa utan Kasper som sover. Så prinsen vägrar pussa Kasper, utan istället pussar Bello han och hips vips så vaknar Kasper ur sin sömn.
– Han har magiska pussar, säger Prinsen.

Men så kommer den elaka Häxan tillbaka och ska förtrolla dom alla så att dom somnar. Men någonting går snett och Häxan somnar istället. Så prinsen låser in Häxans trollspö i slottet så att hon inte kan förtrolla någon igen. Sen ger han henne en puss och POFF, så står där den vackra prinsessan Pussalina. Och sedan lever dom lyckliga i alla sina dagar. Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Margareta startade Chapp-Å-Clack Teatern för 12 år sedan, men självaste dockorna är 40 år gamla. År 2000 blev Margareta tilldelad Älvsbyns kommuns kulturstipendium.

För mer information om Margaretas teater och pjäser surfa in på: http://hem.fyristorg.com/chappaclack/index.htm

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.