Som i Hollywood

17 FEB 2012
Skrivet av :

Än en gång sken filmstjärnan över Älvsbyn. Under fredagskvällen var det hög tid för den stora filmpremiären av ”Isdraken” att äga rum i Folkets Hus Forum i Älvsbyn.

Strax över 240 människor var inbjudna att se den nya familjeäventyrs-filmen som till stor del filmades in i just Älvsbyn, Norrbottens pärla.

Lules kommunalråd Yvonne Stålnacke

Bakom årets premiär finner man Älvsbyns Fritid & Kulturs egna Stina Thelin, som allt skulle kunna tänka sig att göra om detta i framtiden, dock med en och annan
ändring i agendan.

Åka flott är ett måste när man är skådespelare och ska gå på premiär, så dagen till ära gled den unga ensemblen in med stil. Älvsbyns egna limousinkung Leif Wiklund körde själv skådespelarna till premiärplatsen.

När väl klockan slagit 19:00 och publiken tagit plats, passade Katja Härkönen, informationsansvarig och marknadsförare på Filmpool Nord att hälsa alla välkomna, samt tacka alla som hjälpte till med filmen.

Även Restaurangprogrammet fick ett stort tack. Eleverna hade själva lagat Nikkaluoktasoppa och Sametacos till publiken att förtära efter att filmen.

Sen övertog filmens regissören Martin Högdahl mikrofonen:
– Det är fantastiskt att vara tillbaka i Älvsbyn, efter ett år, säger Martin medan kollegan och producenten Peter Hiltunen lägger till:
– Det var nästan som att komma hem.

Efter dessa ord släktes lamporna och den 77 minuter långa filmen började. Och efter att ridån gått ner, var det mingel i Galaxens lokal som fick avsluta kvällen.

Men innan efterminglet startade delades det ut presenter och blommor till skådespelarna, regissörerna och producenten. Sen ropade Martin Högdahl upp alla som varit med och gav liv i filmen, bland annat alla statister.

Sedan passade Håkan Bjerking på att berätta en lustig sak som inträffade under filmfestivalen i Berlin. Ett par tyskar kom fram och frågade om det verkligen fanns valar i Sveriges insjöar, varpå Martin Högdahl svarade: – Ja, i våra hjärtan.

Kommunalråd Bill Nilsson passade då på att berätta om det planerade projektet att plantera in valar så att tyskarna kan komma och se själva.

Några Citat
– Det var jättebra. Lite spännande när man är åtta år, tyckte mamma Anna och dottern Fanny Lundberg, Fanny var även statist i skolan och vid isvaken utanför skolan.

– Jag tycker den är skitbra. Faktiskt så har den ett budskap som berör ganska många människor, berättar Tony Nordberg, skådespelaren William Nordbergs pappa.

– Jag tyckte den var bra. Den var som spännande, tyckte Olivia Hamsch.

– Jag tyckte den var jättebra, den grep mig, tyckte hungriga Inger Lundberg som även tyckte att maten smakade kanon.

– Jag tyckte att den var väldigt väldigt bra. Den var riktigt gripande, tyckte Luleå kommuns  Kommunalrådet Yvonne Stålnacke som även tyckte att soppan smakade överraskande gott.

Text: Robin Nilsson
Foto: Sterling Nilsson

Fler bilder nedan:

– Jag tyckte att den var väldigt väldigt bra. Den var riktigt gripande, tyckte Luleå kommuns Kommunalrådet Yvonne Stålnacke som även tyckte att soppan smakade överraskande gott.

– Jag tyckte den var jättebra, den grep mig, tyckte hungriga Inger Lundberg som även tyckte att maten smakade kanon.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.