Röda Korset vill engagera fler älvsbybor

20 FEB 2012
Skrivet av :
Den 1 mars klockan 18:00 bjuder Röda Korset in medlemmar och allmänheten till årsmötet som äger rum i Elsasalen på Poppelgatan 1A (i samma hus som Anki Tigers trafikskola). Styrelsen bjuder på kaffe, te, smörgåstårta och biskvi.
– Alla är välkomna. Men man måste anmäla sig, säger Gerd Svanborg, Sekreterare i Röda Korsets styrelse i Älvsbyn.
Sista anmälningsdagen är måndag den 27 februari och görs antingen på telefonnummer 0929-143 11 eller 070-512 77 15.
Röda Korset meddelar även att dom kommer att fortsätta torsdagsaktiviteterna som startade under hösten förra året. Schemat är inte klart ännu, därför önskar Röda Korset att få in förslag på olika aktiviteter som folket vill göra. Majoriteten av dom som kommit har varit invandrare, därför ser Gerd helst att fler svenskar kommer för att umgås och ha roligt. Hon hoppas bland annat att fler ensamma äldre väljer att komma.
– Det är ganska många som inte får hjälp av kommunen och sitter ensamma hemma, säger Gerd och lägger till att dom får gärna komma på dessa torsdagar för att delta i olika aktiviteter och samtidigt lära känna invandrare för att se att dom inte alls är farliga.
Några av dom tidigare attraktiva aktiviteterna har varit snabbstickning, flugbindning och barngrupperna.     

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.