Med små marginaler

26 FEB 2012
Skrivet av :

Under helgen har Älvsby Skytteförening genomfört träningstävlingar i Älgskidskytte med distans och sprint vid Bodstrands skjutbana, ordförande Matti Tuuri missade båda målen vid avståndsbedömningen med endast 1 meter vardera på de två figurerna och satte nytt banrekord i och med detta under lördagens distanstävling. Men redan på söndagen så kontrade Alf Granstöm med liknande resultat i den nya grenen sprint.

Inför det stundande öppna internationella Älgskidskytte den 31/4 – 1/4 så har Älvsby Skytteförening under helgen genomfört två träningstävlingar med distans på lördagen och sprint på söndagen.

Sprinten är nytt för i år och innebär kortare åksträcka, endast en  avståndstavla att bedömma, 5 skott på en annan typ av tavla och tidstillägg om du gissar fel på avståndet samt om du bommar tavlan.

18 skyttar ställde upp på lördagen i distanstävlingen och vid sprinten på söndagen deltog 12 tävlande skyttar i åtta klasser. Vid de öppna internationella Älgskidskytte den 31/4 – 1/4 kommer antalet deltagare att vara dryga hundratalet startande.

Matti Tuuri

– Att genomföra denna träningstävling är för att träna upp funktionärernas kunskaper, säkerställa organisationen, kontrollera sin egna nivå i sporten men inte minst att stärka klubbkänslan för vad som komma skall om en månad, säger Matti Tuuri klubbens ordförande som för övrigt själv stod med bedriften att vid avståndsbedömningen bara bomma avståndet med 1 meter på varje av de två utplacerade målen, under lördagens distans som då även blev ett nytt banrekord. Alf Granström lyckades med samma bedrift i den nya grenen sprint under söndagen.

Fler bilder:

Text och Foto: Sterling Nilsson

Resultat

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.