Kung Bore är på besök

03 FEB 2012
Skrivet av :

Kung Bore kopplar sitt grepp över Älvsbyn med omnejd.
Efter en relativt mild vinter strömmar kylan ner.
Räkna med temperaturer ner mot mellan 35 och 40 minusgrader under helgen.
Men fram mot måndagen lovar SMHI stigande temperaturer. Men kvicksilvret kommer ändå att ligga på runt minus 25-30 grader fram till mitten av veckan då mildare luft drar in.
Nästa helg tippas temperaturer kring minus tio grader.

Fakta:
Kung Bore (Kung Vinter, Kung Frost) är en sentida personifikation av vintern och nordanvinden (ibland även julen). Det är en litterär figur som till exempel förekommer i konstsagor och har troligen inget samband med Bure i nordisk mytologi, men har förknippats med boreal. Namnet kommer från latinets borealis från grekiskans Boréas som betyder nordanvind.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.