Kung Bore är på besök

03 FEB 2012
Skrivet av :

Kung Bore kopplar sitt grepp över Älvsbyn med omnejd.
Efter en relativt mild vinter strömmar kylan ner.
Räkna med temperaturer ner mot mellan 35 och 40 minusgrader under helgen.
Men fram mot måndagen lovar SMHI stigande temperaturer. Men kvicksilvret kommer ändå att ligga på runt minus 25-30 grader fram till mitten av veckan då mildare luft drar in.
Nästa helg tippas temperaturer kring minus tio grader.

Fakta:
Kung Bore (Kung Vinter, Kung Frost) är en sentida personifikation av vintern och nordanvinden (ibland även julen). Det är en litterär figur som till exempel förekommer i konstsagor och har troligen inget samband med Bure i nordisk mytologi, men har förknippats med boreal. Namnet kommer från latinets borealis från grekiskans Boréas som betyder nordanvind.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.