Klöverträskrevyn laddar om med sexbomber och skrattsalvor

18 FEB 2012
Skrivet av :
Det blir livat i jaktkojan när nya sexbomben i rosa stövlar får
gubbarnas hormoner att vakna till liv.

Klöverträskrevyn var en trevlig bekantskap för mig som aldrig varit där tidigare!
Årets föreställning ”Nu laddar vi om” höll hög klass – framförallt första akten.

Nostalgi. I denna sketch jämförs dagens mediautbud med tiden
när folk samlades fram TV-apparaten och Hylands hörna.

Fredagens premiär innehöll visserligen en del små misstag (möjligen premiärnerver) men sammantaget bjöds det på en mycket underhållande föreställning i en fullsatt byagård.

Frdrik Reinfeldt och Håkan Juholt bråkar om önskningar med
Anden i lampan.

Jag är speciellt imponerad av första akten. Programbladet ger en del kluriga vinkar om vad som väntar men jag garanterar att ingen (som nu inte sett föreställningen) kan gissa vad texten står för.

Roland Christoffersson tillverkar sitt eget headset med frys-tejp.

Andra akten presenteras traditionellt; med sketchernas namn och vem som författat texter och komponerat musiken.

Hilma Vikström har en mycket bra och behaglig sångröst.

Jag vill dock återgå till första akten. För den är bra, riktigt bra, och består bara av en enda långt sketch. Eller sketch..? Jag vill inte kalla den så. Första akten är nämligen värd ett bättre epitet. För den är riktigt proffsigt framförd och följer en röd tråd hela vägen men med små pikanta avstickare som ger en extra krydda utan att huvudspåret förloras.

Att jagas av drev är inte kul, varken för Juholt eller älgar.

Helt plötsligt avslutas akten..? Då har det gått 45 minuter. Det kändes bara som tio. Oj, vad tiden gick snabbt. Det är ett gott betyg.
– Vi har idéer om att göra en fars. Så detta var väl ett litet försök, berättar regissören Björn Thelin i pausen.

Det blir livat i älgskogen när en blond sexbomb från huvud-
staden sällar sig till jaktlaget. 

Jag tycker att Klöverträskrevyn och Björn Thelin ska förverkliga sina tankar. Första akten platsar nämligen på större scener. Varför inte ett lustspel till sommaren..?

Gubbarnas självbehärskning sätts på prov i jaktkojan.

Utan att avslöja för mycket så kan jag berätta att det handlar om älgjakt och kvinnlig fägring. För vad händer när en blond sexbomb från Östermalm flyttar upp till Klöverträsk och dessutom vill delta i jakten med rosa stövlar och sova naken (!) i jaktkojan med sina putande behag?

Gubbar som inte håller fingarna i styr får sexbomben att brisera
med blåögon som följd.

Det leder till en hel del dråpligheter. Till och med Håkan Juholt hamnar i älgskogarna utanför Klöverträsk. Och historien hålls samman på ett förträffligt sätt. Anne-Lie Eriksson gör sin roll som storstadsblondin på ett fantastiskt sätt – typ!
Men även hennes medspelare åstadkommer storverk.

Tjejfest på krogen i Klöverträsk.

Andra akten var lite ojämnare i kvalitet. ”Diskmaskinen” och ”Stockholmståget” blev mina två personliga favoriter efter pausen.

Stockholmståget skapar vibrationer av många slag.

Klöverträskrevyn, som nu är inne på sitt 22 år, är väl värda att se. Ni som inte varit där, boka en biljett till kommande helg – om det nu finns några kvar.

Mats Ågren som stafettläckare.

Kanske skulle Klöverträskrevyn även bjuda på några föreställningar i Älvsbyn. Det vore kul i många bemärkelser nu när inte Älvsbyn har något eget revygäng att roas av.

Medverkande: Roland Christoffersson, Anne-Lie Eriksson, Ingela Johansson, Anna Påhlson, Anitha Thelin, Harry Thelin,Hilma Vikström och Mats Ågren.
Musik: Stig Boström, Mikael Christensson och Leif Nyberg.
Ljud och ljus: Tommy Boström.
Regi: Björn Thelin.

Se fler bilder nedan.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.