Hallå där….Annelee Mickelsson, anhörigkonsulent

13 FEB 2012
Skrivet av :

Annelee Mickelsson är en kvinna som älskar sitt arbete. Tidigare arbetade hon som arbetsterapeut på ett korttidsboende och kom på så sätt i kontakt med många anhöriga. Detta har lett till att hon halkade in på spåret som anhörigkonsulent. 
Älvsbyn Just Nu passade på att intervjua Annelee när Äldre- & Anhörigveckan i Älvsbyn har startade på måndagen.

Skulle du kunna berätta lite om vad du jobbar som?
– Jag jobbar som anhörigkonsulent, och det innebär att stödja anhöriga. Vi kan stödja genom att erbjuda växelvård, dagverksamhet och avgiftsfri avlösning i hemmet. Anhörigträffar anordnar vi också. Jag har även utbildningar och många enskilda samtal där människor vill ha tips och råd. Jag gör också hembesök.

Vad gillar du med ditt arbete?
– Jag gillar mest att det är så fritt och varierande, också att det är kul att hjälpa någon om det behövs.

Hur ligger Älvsbyn till i dagsläget?
– Inom anhörigstödet har vi kommit ganska långt jämfört med andra kommuner.

Vad skulle du vilja se i framtiden för dom anhöriga?
– I framtiden tycker jag att att vi skapar dom en mötesplats. Och vi ska se, lyssna och bemöta anhöriga på bästa sätt.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.