Är ett Älvsbywood på G?

17 FEB 2012
Skrivet av :

I slutet av januari fick kommunfullmäktige i Älvsbyn in ett medborgarförslag av Gerd Karlsson. Ett förslag som garanterat sätter ÄLVSBYN på kartan. 
Gerds förslag är att, likt Hollywood, sätta upp kommunnamnet Älvsbyn väl synligt för alla på en höjd. Förslagsvis på Hundberget med stora vita bokstäver.


Kjell Sundvall och Richard Hobert är två filmregissörer som valt att spela in filmer just i Älvsbyns kommun. Detta har resulterat i att Älvsbyn har blivit placerat på den svenska filmkartan som en attraktiv inspelningsplats för filmskapare.
I västvärlden är Hollywood hjärtat av filmindustrin, där har dom flesta stora filmerna spelats in och många fler väntas dyka upp. Hollywood har även ett till stort kännetecken, Hollywoodskylten som sattes upp för snart 90 år sedan.
Vem tänker inte på film när man ser den skylten?
– En resenär i Los Angeles kan inte undgå att lägga märke till de stora vita bokstäverna som bildar ordet Hollywood. Många turister åker för att se den sevärdheten med egna ögon, skriver Gerd i det inskickade medborgarförslaget som har fått positiv respons.
För att plagiat inte ska uppstå föreslås det i förslaget att typsnittet ska ändras och istället göra om Ä:et genom att ändra prickarna till ett svepande streck, och på så sätt göra en anknytning till Piteälven. Vad slutresultatet av förslaget blir får framtiden utvisa.
TEXT: ROBIN NILSSON
FOTOMONTAGE: PRIVAT

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.