Tjuvarna slog till när villaägarna var bortresta

15 JAN 2012
Skrivet av :

En krossad ruta och spår i snön mötte den person som skulle skotta snö på en villatomt i Älvsbyn vid 15-tiden på lördagseftermiddagen. Ägarna till huset var bortresta och då passade någon eller några på att göra inbrott.

Återigen härjar minst en kringresande inbrottsliga i länet. Tidigare har flera villor i Luleå med omnejd utsatts för stölder.

Om inbrottet i Älvsbyn har utförts av samma liga är oklart. Likaså vad som stulits.
– De boende i huset är bortresta. Det var när den person som sköter om huset skulle skotta snö som han upptäckte att en ruta krossats och att någon varit inne. Det fanns även fotspår i snön, säger vakthavande polisbefäl Erik Kummu till Norrbottens-Kuriren.

På lördagseftermiddagen besökte en polispatrull det inbrottsdrabbade huset för en platsundersökning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.