Tack alla underbara besökare

03 JAN 2012
Skrivet av :
Tydligen finns det fler med älvsbyanknytning i USA än i
Norge, Danmark och Finland. Åtminstone har vår sida fler
läsare i USA än i de Nordiska grannländerna.

Besöksfrekvensen på www.alvsbyn.just.nu ökade stadigt under 2011. Antalet besökare steg med nära 50 procent jämfört med året innan. Sedan den 10 juli 2010 har, när detta skrivs, snart 460 000 läst vår sida.

Vi tackar för uppmärksamheten och all hjälp vi fått från er läsare. Många har skickat in bilder och text vilket vi tacksamt tar emot liksom tips och annat. Idén med nyhetsbloggen om Älvsbyn är ju att den ska spegla vad som händer i kommunen med omnejd och samtidigt fungera som en slags modern anslagstavla.

Ett pris som vi är mycket hedrade och stolta över.

Ibland kan våra resurser vara begränsade eftersom denna nyhetsblogg fortfarande till 99 procent görs på ledig tid. Ändå kom vi upp till TUSEN inlägg under förra året.

Intressant är också att följa var våra läsare finns. Nationellt fördelar sig besökarna på följande vis, tio-i-topp-listan:

  • Sverige 447 599
  • USA 2 069
  • Norge 1 137
  • Danmark 1 094
  • Ryssland 542
  • Tyskland 534
  • Finland 533
  • Storbritannien 507
  • Frankrike 303
  • Åland 259
Vi har faktiskt haft besökare från alla världsdelar. Lite överraskande är emellertid att besökarna från USA är fler än från Norge och Danmark. Men tydligen finns det en hel del personer med älvsbyanknytning i Nordamerika. För vår sida har också en haft ett par hundra besökare från Kanada, men inte så många att de platsade på tio-i-topp-listan.

En del är säkert älvsbybor på tillfälligt arbete eller semester. Vi kan se att många följer vår sida när de rest utomlands och när någon loggar in från Internetcaféer i Bangkok, Kroatien, på Mallorca, Ibiza, Teneriffa och så vidare. Ni som är ute och reser, skicka gärna en hälsning i form av en bild med ett par meningar text.

I Tyskland märker vi att de flesta som besöker sidan är inloggade från servrar på universiteten i Berlin, Hamburg och Frankfurt. 
Utöver Älvsbyn och Fyrkanten kommer många svenska besökare från Mälardalen och universitetesstäder som Lund, Linköping, Umeå och Göteborg. Även en hel del loggar in från Kiruna och Malmfälten.
Under året blev vi tilldelade priset som årets ambassadörer i Älvsbyn. Något vi är mycket stolta och hedrade av. 
Nu hoppas vi på en fortsatt positiv trend under 2012 och så önskar vi alla ett Gott Nytt År!
Med vänliga hälsningar
Redaktionen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.