Schweizare övertar caféet i järnvägsstationen

12 JAN 2012
Skrivet av :
Michael Bieri tar över caféverksamheten vid Järnvägsstationen.

Vid årsskiftet fick tågstationen i Älvsbyn en ny medarbetare när pitebon Michael Bieri, som är född och uppvuxen i Schweiz, tog över Café Smulterts lokal. 
Sedan tre år tillbaka driver Michael även anrika Ekbergs Konditori i Piteå. Men nu  har nu bestämt sig för att expandera företaget.
– Jag vill utveckla verksamheten. Älvsbyn kändes sympatiskt och nära, berättar Michael som även hoppas att det planerade resecentrumet förgyller framtidens affärer.

Michael har arbetat inom branschen sen han var 16 år gammal, han studerade tre år i Schweiz för att bli konditor sedan tre år extra för att bli livsmedelstekniker. Nu har han kommit till Älvsbyn för att erbjuda besökarna goda läckerheter.
Färskt och hemmagjort är alltid bäst, caféet gör allt själv och ingenting köps in färdigt. Järnvägsstationen erbjuder en mysig lokal till både ortens innevånare och de förbipasserande.
Allt mellan bakelser och tacotallrik finns att köpa för den som är sugen på att smaska i sig något gott.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.