Polarbröd firar utstickarår 2012

25 JAN 2012
Skrivet av :

I år är det 133 år sedan Johan Nilsson kom till Älvsbyn för att ge liv till en bagarfamilj och för att lägga grunden för en stolthet och ett nytänkande inom bagarkonsten som lever vidare än idag. Detta och många andra jubileumsår firar Polarbröd under 2012. Brödföretaget som sträcker sig från Norrland och till världen firar med ett nyinstiftat pris, med utstickande samarbeten och med nya produkter som hyllar både företagets tradition och dess framåtanda. Och så med en fest som heter duga.


– 2012 är ett jubileumsår i Polarbröd på många sätt. Vi kallar det för Utstickarår 2012 då vi vill fira vår företagskultur från starten för 133 år sedan, genom en rad spännande år fram till idag. Dessutom ser vi Utstickaråret som ett startskott för att ta vår kultur av ständiga förbättringar och nytänk in i framtiden med de stora utmaningar som väntar oss, säger Karin Bodin VD i Polarbröd.

För att jubilera firar Polarbröd det de kallar Utstickarår 2012 med en rad aktiviteter. Ett nyinstiftat pris – Utstickarpriset – kommer att delas ut. Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg och visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

Under 2012 kommer Polarbröd också att ingå i en rad utstickande samarbeten, som visar på företagets engagemang för inte bara bröd, utan också kultur och teknik, bland mycket annat.

Utstickarår 2012 kommer också att bestå av en rad nya produkter. Den första i ledet är Jubileumskakan, en jubileumsgåva och festlig variant av den populära Polarkakan. Året firas också med en stor fest för Polarbröds vänner och en intern fest där alla medarbetare hyllas.

Polarbröd firar en rad utstickarår. I år är det 100 år sedan Frans Gustav Nilsson öppnade kafé i det lilla bageriet i Älvsbyn. Det är 50 år sedan Gene bageri såg dagens ljus. Polarkakan 40-årsjubilerar, så också bolaget Polarbröd AB. För 25 år sedan blev Omnebröd en del av Polarbröd. I 20 år har fransmän kunnat njuta av Polarbröd och i Norge har Polarbröd funnits i tio år. Och för 133 år sedan kom Johan Nilsson till Älvsbyn för att ge liv till en bagarfamilj och lägga grunden för en stolthet och ett nytänkande inom bagarkonsten som lever vidare än idag.

Under åren har Polarbröd hyllats för innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås. En annan är Polarmetoden, sättet att hålla brödet färskt genom frysning, som gör att alla kunder kan nås av Polfärskt bröd.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.