Onsdagsskoj startar om

12 JAN 2012
Skrivet av :
Stefan Bohman.

”Onsdagsskoj” startar om igen efter vinterns långa ledighet. Ungdomar från årskurs 4, 5 och 6 är välkomna till Johannesgården onsdagar klockan 17:00 till 18:30 för att umgås, spela spel och ha roligt samt avsluta kvällarna med en andakt.
– Det är roligt att starta om, säger Stefan Boman, församlingsassistent och ungdomsansvarig i Älvsby Församling.

Bild från förra säsongen.

På plats kan man spela biljard, pingis och en mängd olika sällskapsspel. Tidigare har kvällarna ägt rum i församlingsgårdens lokaler, men nu är Johannesgården, före detta Konstgården, centrum för träffarna som lockar uppåt ett 40-tal ungdomar som kommer för att ha roligt.
– Det är en rolig ålder att arbeta med, berättar Stefan.

Godis och fika finns att köpa för den som vill sätta tänderna i något sött. Varje år brukar ungdomarna även få åka på utflykt, i år kommer destinationen att vara Teknikens Hus i Luleå.

Bakom träffarna finner man Stefan Boman som är aktiv inom församlingen som ungdomsansvarig. Stefan startade upp ”Onsdagsskoj” för drygt två år sedan och har till sin hjälp konfirmanderna Hanna och Malin som har i tre år hjälpt församlingen. Stefan brukar även vara aktiv i skolan där han håller i bibeläventyr för årskurs 4 och 5. Ungdomarna får följa en röd tråd genom Bibelns alla berättelser, från skapelsen till Johannes uppenbarelsebok i nya testamentet, något som har varit populärt bland ungdomarna.

TEXT OCH BILD: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.