”Konsum under ombyggnad”

18 JAN 2012
Skrivet av :

Ett påstående nästan hämtat från en action film, men just nu flyttas det om hit och dit på Konsum i Älvsbyn, fram till början av april byggs det om för att gå från Coop Konsum till Coop Extra. I slutänden kommer det att bli större lokaler och ett bredare utbud av produkter samt ett lägre pris på varorna.

Att Konsum i Älvsbyn håller på att genomgå en ombyggnation har nog ingen undgått att notera. Under 2011 rapporterades det att affären skulle få en uppgradering från Coop Konsum till Coop Extra, något som resulterar i bland annat större lokal och ett bredare utbud av produkter samt ett lägre pris på varorna.

Mellan 20-25 miljoner kronor uppskattas slutresultatet gå på. Älvsbyn Just Nu har träffat Jan-Olof Lindström, chef på Coop i Älvsbyn, för att höra mer angående det pågående byggprojektet.

Kan du berätta lite om vad som pågår?
– All inredning byts ut. Ny ventilation sätts in. Nytt golv läggs för att matcha det gamla.

När planeras ombyggnationen bli färdigt?
– I början av april ska vi vara färdiga. Vi väntar med spänning inför den nya öppningen.

Hur känns det själv att butiken får en uppgradering?
– Jättekul. Det känns kul att Coop Norrbotten vill satsa på det. Det blir ett jättelyft för butiken. Vi ser en ljus framtid på det här, väldigt positivt. Vi hoppas att våra kunder gillar det.

Finns det något du själv skulle vilja lägga till?
– Fokus är på färskvaror. Vi kommer att baka vårat eget bröd. Frukt och grönt kommer att bli tre gånger större. Vi kommer att bli en miljövänligare butik. Vi kommer bara att använda 60% av energin.

Under dessa månader som återstår kommer kunderna att få ursäkta röran, men vad gör man inte för att vänta på något nytt.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.