Jonas lånas ut till Piteå för att få mer istid

16 JAN 2012
Skrivet av :

Luleå Hockeys forward Jonas Berglund lånas ut till Piteå Hockey för matchning söndag och onsdag, skriver Luleå Hockey på sin hemsida.

Direkt efter Luleå Hockeys vinst mot Frölunda på lördagkvällen bestämdes det att Jonas Berglund skall åka till Piteå för att få lite mer istid kommande dagarna innan han ska återvända till LHF igen. Den gångna helgen spelade Berglund både mot Kovland och Örnsköldsvik. Det blev seger i båda matcherna.

– Jag vill utvecklas mer och det gör jag genom att spela matcher. Dom två senaste matcherna med Luleå har det inte blivit så mycket istid. Så när det nu fanns ett läge att få just matcher så kände jag att jag ville ta den chansen, säger Jonas till Luleå Hockeys hemsida.

Att spela i Piteå är inget nytt för Jonas Berglund. Det gjorde han redan som junior i Luleå Hockey.
Förra säsongen började han i Piteå Hockey, där det blev 21 mål och 19 assist på 38 matcher innan LHF hörde av sig när man fick lite skador och han stannade sen kvar i Elitserien resten av fjolårssäsongen.

– Att jag i år fått chansen att spela i Elitserien är just för att jag dubblade med Piteå. Så det är med en positiv känsla som jag åker dit.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.