44 årig man gripen

31 JAN 2012
Skrivet av :

Kl 15.50 idag tisdag kunde polisen i Västernorrland, Sundsvall, gripa en 44-årig man som var anhållen i sin frånvaro för grov stöld. Vid gripandet hämtades även en 60-årig man till förhör. De bägge männen frihetsberövades i en bil på väg söderut.
Brottet som ligger till grund för anhållandet har begåtts i Stockholm. Den gripne har genom att utge sig för att vara polis fått tillträde till bostaden hos en äldre person och sedan där inne tillgripit både kontanter och värdesaker.

Gripande kunde göras efter ett intensivt samarbete mellan polismyndigheterna i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.

Ytterligare misstankar
Den gripne mannen kan på goda grunder även misstänkas för minst 8 liknande brott längs Norrlandskusten under tidsperioden 27 – 29 januari 2012. Brottsplatser Söderhamn, Timrå, Örnsköldsvik, Umeå, Luleå, Boden, Övertorneå och Haparanda.
Männen är även misstänkta för att ha bott på hotell i Kalix utan att göra rätt för sig och även för stöld av sprit i samband med att de lämnade hotellet.

Den fortsatta utredningen
Ärendet kommer att anmälas till jourhavande åklagare som beslutar om den fortsatta handläggningen. Beslut om hur ärendena kommer att utredas/samordnas tas under morgondagen.
Den bil som de frihetsberövade åkte i är tagen i beslag och kommer att undersökas. Undersökning syftar till att leta efter föremål som kan knyta männen till brotten som nämns ovan.
Polis på plats har visuellt kunnat konstatera att det finns en hel del gods i bilen, bla väskor.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.