”Vackrare julmarknad än den vid Storforsen finns inte”

03 DEC 2011
Skrivet av :

Julmarknaden vid Storforsen är populär. Hotellet har sedan länge varit utsålt.
– Vackrare julmarknad än den vid Storforsen finns inte, konstaterade en av besökarna.


För tredje året arrangeras julmarknaden vid Storforsen. Miljön och atmosfären är fantastisk och bjuder på rena sagolandskapet.

Klockan tolv på lördagen öppnades marknaden och under hela dagen strömmade folk till densamma.

Birgitta Forsman, marknadsgeneral.

– Den är väldigt uppskattad. Vi möts av många positiva kommentarer. Det är kul. Vill man uppleva riktig julstämning så är det ju hit man ska bege sig, säger Birgitta Forsman, arrangör.

Jultomten, renar, lucior och hästar plus en massa underbara hantverk till doften av nystekt souvas, hamburgare, glögg, korv och mycket annat möter besökarna liksom ljuvlig musik framförd av unga duon Miranda Öhman och William Westbom. Eftersom musiken kablades ut till högtalare utomhus trodde de flesta marknadsbesökare att arrangörerna spelade skivor. Men så var inte fallet. Miranda har en röst som är gjord för större scener och Williams gitarrspel går heller inte av för hackor.

Ord har svårt att göra marknaden rättvisa. Därför visar vi istället ett stort antal bilder från världens vackraste julmarknad.

TEXT: TONY BERGLUND. FOTO: EMELIE BERGLUND OCH TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.