Toner för svältkatastrofens offer på Afrikas horn

02 DEC 2011
Skrivet av :En vacker julkonsert ägde rum i Älvsby Folkhögskolas kapell under torsdagskvällen. Ungdomskören Accent och elever från folkhögskolan var delar av den ensemble som sjöng och spelade på kvällen. Ett arrangemang till förmån för Afrikas horn, den triangelformade halvön som innefattar Eritrea, Somalia, Djibouti och Etiopien.

Margot Lundström.

Margot Lundström, lärare på folkhögskolan, berättade om de ord som mänskligheten fått lära sig den senaste tiden, som blivit ingraverade i minnena på miljontals människor. Ord som till exempel ”tsunami”, efter tsunamikatastrofen som skakade en hel värld annandag jul 2004.

Under kvällen var det ”svält” som var huvudordet, efter den hungersnöd som härjar på Afrikas horn.
– Det är så tråkigt att Afrikas horn blir känt för svältkatastrofen, den har så mycket annat att ge, berättar Margot.

Ett 90-tal människor kom för att köpa en biljett som innehöll en gåva till katastrofens offer, pengarna som inkasserades från biljettköpet gick genast till välgörande ändamål.

Kvällens första sång var kören Accents version av låten ”I smile” som följdes utav låten ”Lord i lift your name on high”.

Även en afrikansk sång sjöngs utav ett par från Eritrea som ville visa sitt stöd.

Fanny Andersson, förstaårselev på skidlinjen, och Börje Andersson spelade trombon för publiken, ackompanjerade av Maria Andersson.

Folkhögskolans egna kör sjöng ”En stjärna lyser klar” för att sedan låta publiken vara med på allsång. Låten ”Stilla natt” fyllde salen både på engelska, tyska och svenska men även låten ”We are the world” fick publiken vara med och sjunga.

Kvällen avslutades med Börje som spelade låten ”Himlen i min famn” på valthorn.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.