Så här säkras vår dansanta framtid med STUFFA

10 DEC 2011
Skrivet av :

På fredagskvällen firades Stuffas 30 åriga jubileumskväll på Forum i Älvsbyn. Med över 170 dansanta ungdommar på dansgolvet med dansbandet Henkez från Piteå, extrapriser, utlottningar och den i entrén ingående Festisen, så blev det hög jubileumsstämning denna 30:års dag.

Sedan 1981 har Stuffa varit en återkommande verksamhet i Älvsbyn, med 4-5 danskvällar per skoltermin och alltid en avslutning med ett levande Dansband.

Dansbandet HENKEZ

Där tanken varit att låta barn i årskurs 4 – 6 lära sig dansa, under enkla och gemytliga former.

Stuffa i Älvsbyn kom till för att motverka den trend inom sällskapsdansen där de unga minskat ute på dansbanorna, med en minskad och äldre publik som följd.

De senaste årens mediala satsningar på dans har endast marginellt ökat intresset för dans samtidigt som allt färre dansband turnerar och antalet dansställen drastiskt minskat.

Hampus Andersson har fått upp farten i en Bugg

Denna jubileumskväll var nu ett undantag från att det inte var stämning och dansant. Utöver det vanliga så bjöd Sparbanken Nord på Tårta och Handelsbanken en jubileumsmugg som minne av kvällen.

Dansdragets äldre dansade också

Som arrangörer under dessa 30 år har Folkets Hus, Unga Örnar, ABF, Dansdraget m.fl stått för. Föräldrar som varit funktionärer och 120-150 barn har dansat vid varje Stuffa dans.

Föräldra funktionärer på Stuffa

Är detta Dansens framtid i Älvsbyn? Det får vi väl se, men det finns en god tillväxt det synes nedan.

Fr: v Tilde, Madelen, Elvy och Othilia

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.