Polarbröd initierar kontakt med fransk butiksjätte

29 DEC 2011
Skrivet av :

Den 6-7 december anordnade svenska exportrådet i Paris ett event för ett trettiotal svenska livsmedelsföretag. Ett av dessa var Polarbröd. Syftet var att inleda kontakt med den franska butiksjätten Carrefour.

Polarbröd som finns representerade sedan snart tjugo år på storhushållssidan i Frankrike med sitt Pain Polair siktar nu på att ta sig in i butiksledet i Frankrike.

Programmet för Journée sourcing Suède inleddes med butiksbesök och kickoff på svenska ambassaden och avslutades med en dedikerad mässa där företag och inköpare möttes.
– Vi har nu initierat en kontakt och ser en stor potential hos Carrefour, säger Polarbröds försäljningschef Björn Hägg.

Fakta om Polarbröd
Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 39 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med cirka 400 anställda. 2010 omsatte företaget 711 miljoner kronor och bakade 36 955 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.