Lasse Hallström ”rekade” spelplatser utanför Älvsbyn

06 DEC 2011
Skrivet av :
Lasse Westfeldt, Bertil Ohlssson och Lasse Hallström i
skogarna utanför Älvsbyn.

I slutet av förra veckan besökte produktionsledningen för filmen Hypnotisören Älvsbyn med omnejd för att titta på spelplatserna. Gruppen bestod av regissören Lasse Hallström, scenografen Lasse Westfeldt och producenten Bertil Ohlsson.

Som vi tidigare berättat kommer stjärnkvartetten Lena Olin, Lasse Hallström, Tobias Zilliacus och Mikael Persbrandt till Älvsbyn i februari för att spela in delar av filmen Hypnotisören.
Det blir Hollywood-regissören Lasse Hallströms första film i Sverige på 24 år.

Filmen Hypnotisören bygger på en roman av Lars Kepler (en pseudonym för Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril) med samma namn.  Boken har fått flera uppföljare. Återkommande huvudperson i historierna är kriminalkommissarie Joona Linna.

Kriminalkommissarien spelas av Tobias Zilliacus.

I boken är läkaren Erik Maria Bark den andra huvudpersonen som spelas av Mikael Persbrandt. Erik Maria Bark använder sig av en omstridd form av hypnos för att hjälpa till att lösa brott.  Hans fru, Simone, spelas av regissörens fru och megastjärnan Lena Olin.

Hypnotisören blir den första filmen Lasse Hallström regisserar på hemmaplan i Sverige sedan de båda Bullerby-filmerna i slutet av 1980-talet.

Det blir med andra ord återigen stjärnglans över Älvsbyn kommande vinter.

Älvsbyn håller på att etablera sig som en riktig filminspelningsort. Enligt uppgifter till justnuredaktionen beror detta på kommunens goda rykte efter tidigare gjorda filmer.

Enligt säkra källor är ytterligare två långfilmsproduktioner på gång.

Hypnotisören kommer även att spelas in i Stockholm och Luleå.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.