Konsten att fånga julmusiken

18 DEC 2011
Skrivet av :

På söndagskvällen bjöds det på julens allra bästa sånger under temat ”Vi sjunger in julen” i ett rasande högt tempo, där Älvsbyns- Visdsels kykokörer tillsammans med ungdomskören Accent och sånggruppen Trio blandade och gav på en sällan skådad repertuar.

Kerstin Hansson

En fullkomligt full kyra kunde glädjas åt många underbara sånger som under Kerstin Hansson och Ing-Marie Lindgren ledning repeterats in till en stilfull konsert.

Ing-Marie Lindgren

Där de flesta tänkbara julsångerna blandades med varann, solostycken sjöngs och till och med kyrkobesökarna själva fick sjunga ut ordentligt.

Trio

Anders Markström sjöng ett av många solon
Anna-Karin Thorngren Bergman berättade om Jesu moder Maria

En kort andakt blev det under ledning av Anna-Karin Thorngren Bergman, där Jesus moder Marias vedermödor beskrevs i denna den 4:e advents sista stund.

När så kvällen var slut så blev det stående ovationer från åhörarna och Kerstin Hansson fick plocka fram ett orepeterat extranummer, som avsludade kvällen med mersmak för de närvarande.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.