Fullsatt församlingsgård under julkonsert

20 DEC 2011
Skrivet av :

Älvsbyns kulturskola bjöd allmänheten på julkonsert under måndagskvällen i Församlingsgården. Runt 200 personer kom för att lyssna och se på kulturskolans allra första kulls artister, dansare, musikanter och skådespelare.

Gunnar Ullberg, en av kulturskolans lärare, är en av de lärare som var glada över att se sina elever framföra julsånger inför publik: – Det känns roligt för oss musiklärare att ha en sån här julkonsert.

Publiken fick lyssna på jultoner framförda på bland annat stråkinstrument, gitarr, brassinstrument, dragspel, valthorn, trombon och saxofon för att sedan få lyssna på estetprogrammets elever som sjöng julsång. Även en duett i ”katt jamande” framförde två utav gymnasiets estet elever.

Men det var inte bara musik och sång som fyllde rummet, för första gången i Älvsbyn framfördes två stycken dramascener av de yngre skådespelarna.

”Den tyska tomten” och ”Dom försvunna renarna” hette de två roliga scenerna som lockade skratt bland publiken.

Under kvällen hade besökarna chans att köpa fika och samtidigt stödja Älvsby Brass, Älvsbyns blåsorkester för högstadieelever och uppåt.

Uppslutningen i församlingsgården gladde även Nils-Ingvar Wendt och Inger Lundberg som var med om att försöka hindra en nedläggning av musikskolan. – Det var inte utan att man kände något varmt och fick en tår i ögat, sa Nils-Ingvar när vi talar med honom efteråt.

Text: Robin och Sterling Nilsson. Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.