180 utan el

23 DEC 2011
Skrivet av :
Fastfrusen snö tynger ned både träd och kablar.

Cirka 180 hushåll i byar sydväst om Älvsbyn drabbades under fredagen av långvariga elavbrott, ännu vid 19 tiden jobbade Vattenfall i trakterna av Snårbäcksliden – Grubban.
Det är mycket snö i träden som tynger ned grenar, med mer snö, regn och temeraturer kring noll eller någon plusgrad gör att träden faller eller sprättar upp och utlöser elavbrott genom kortslutningar.

Tidigare stormar för någon vecka sedan har även gjort att Vattenfall kallar elnätet för instabilt, men man har rustat sig väl för att minimera störningar under kommande helger genom att ha gott om personal som kan rycka ut vid avbrott.

Även vissa områden i centrala Älvsbyn drabbades delvis av korta elavbrott under eftermiddagen.

Vid 2030 tiden på fredagskvällen var all el åter i Älvsbyområdet enl Vattenfall.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.